بیش از 50 درصد از تبادلات کالاها در دنیا با دلار آمریکا صورت می گیرد، پس تغییر در قیمت دلار می تواند بر قیمت های جهانی فلزات تاثیر بگذارد. لذا عوامل بسیاری بر نوسانات قیمت دلار تاثیر گذار است. به بیان بهتر، هر عاملی که باعث بالا رفتن شاخص های اقتصادی امریکا باشد، باعث بالا رفتن شاخص دلار خواهد بود. بنابراین به وضوح مشخص است که این موضوع برای ارزهای مبادله ای اکثر کشورهایی که با دلار صورت می گیرد، تاثیر گذار باشد.
بخش اعظم افزایش یا کاهش قیمت فلزات صنعتی همچون آلومینیوم و مس تحت تاثیر بازار جهانی آن و سیاست گذاری های دولت آمریکا در تصمیم گیری هایی همچون (انتخابات آمریکا)، (سیاست های منطقه ای)، ( احتمال کاهش یا افزایش نرخ بهره)، (برابری قدرت خرید)، (تراز پرداخت ها) و عوامل متعدد دیگری است.
تاثیر تنش های جهانی یکی دیگر از عوامل در جهت کاهش عرضه جهانی می باشد که می توان به کاهش تولید کشور اکراین در پی وقوع جنگ با روسیه اشاره و در نخایت شاهد افزایش قیمت جهانی آلومینیوم باشیم.
یکی از مهمترین و تاثیر گذارترین عوامل روی قیمت ها، سیاست دولت در عرضه و تقاضا می باشد که باعث ایجاد چالش می شود. با افزایش یا کاهش عرضه آلومینیوم و دیگر محصولات امکان تغییر قیمت ها بوجود می آید.
یکی از دلایل عمده در تغییر قیمت آلومینیوم داخلی، قیمت جهانی آن می باشد که می توان به ظرفیت تولید 60 درصدی کشور چین در تامین بازار جهانی اشاره کرد.
از دیگر عوامل موثر بر قیمت آلومینیوم و مس می توان به افزایش یا کاهش قیمت دلار در کشور اشاره نمود که می تواند تاثیر پذیر از سیاست های دولت در برقراری ارباط با کشورهای همسایه و دنیا باشد.
متاسفانه چندین سال است که سایه سنگین تحریم های اقتصادی از سوی آمریکا، تاثیرات خود را روی ارز مبادله ای و به تبع آن فلزات صنعتی گذاشته، تا جایی که امکان واردات برای این محصولات محدود و مشکل ساز شده است.
در پایان افزایش قیمت آلومینیوم و دیگر فلزات صنعتی همچون مس به عواملی همچون خام فروشی بوکسیت آلومینیوم، محدود کردن واردات ضایعات از عراق، افزایش ساخت و ساز در حوزه ساختمانی و دیگر عوامل اشاره نمود.